Lämna en kommentar

Utvärdering av Juli och Augusti

Juli och Augusti, de två månaderna som är absolut hårdast ansatta av sommaren, har passerat och det är hög tid att avlägga en rapport. Det kan sägas redan nu att den inaktivitet som vår blogg säkert redan skvallrat om definitivt kommer bekräftas, SUF Eskilstuna som grupp har inte haft många officiella aktiviteter. De senaste två månaderna har kantats av analyser av vår egen grupps interna problem. Det har hållits flera möten men inte många aktiviteter som blivit tillskrivna några ingående aktivitetsrapporter.

I Juli höll klubben i en kunskapsutjämning om feminism som deltagarna var mycket nöjda med. En vecka senare medverkade många av gruppens medlemmar på Queertopiafestivalen i Nyköping, en festival som Queerfeministiska Gruppens medlemmar var med och arrangerade.

Under första halvan av Augusti hade många av klubbens medlemmar ett gemensamt besök av anarkister från Berlin som pekade ut många interna problem i vår grupp som vi själva hade varit oförmögna att lyfta fram på ett sett som ledde någon stans. Många personer som inte tagit/fått så mycket plats i klubben tidigare kände sig stärkta och vågade nu lyfta fram kritik och ta ansvar inom klubben. Även om den senaste tidens kaos inte lett till någon konkret utåtriktad verksamhet så har den gett den nödvändiga grogrunden för ett mer jämställt SUF Eskilstuna.

Diskussionerna ledde också till att vi lade ner vår antirasistiska grupp och till många långa diskussioner om hur makten i vår klubb är fördelad och det har också startat många politiska diskussioner som på sikt kan komma att mana oss till olika politiska ställningstaganden. Jag som skriver har känslan  av att vi går in i den här kritiska debatten med många olika förväntningar och det återstår att se hur detta skeende i klubbens historia ska sluta. En sak är i alla fall säker, verksamheten är på väg tillbaka och det med råge!

En handfull stora autonoma politiska projekt har vaknat till liv i Eskilstuna i Augusti och alla har en enorm potential! Det känns nödvändigt att presentera dem här i vår aktivitetsrapport då det är det enda sättet att ge en bra bild av vad som händer i det autonoma Eskilstuna, mycket av vårt engagemang har förflyttats till dessa grupper och saker kommer inte vara som förr. Självklart är medlemmar från SUF inblandade i varenda ett av projekten men de tre första projekten är helt fristående från SUF!

Filmgruppen(R) är en politiskt grupp  som varannan vecka styr upp filmkvällar med politiska teman, första gången var det IRA och nu i dagarna blir det Ådalshändelserna. Syftet är (förutom att på filmkvällarna bilda deltagarna om specifika händelser, idéer och grupper) att verka för en starkare socialistisk rörelse i Eskilstuna. Filmgruppen(R) är inte direkt kopplad till SUF men riktar sig delvis till SUF-medlemmar med sin verksamhet och en SUF-medlem är aktiv i gruppen.

Etown Grrrl Gang startades upp då disksussionen om dem interna problemen i SUF diskuterades som mest och då dem patriarkala strukturerna i vår grupp var som synligast. Det är en kvinno och transseparatistisk grupp som redan har hunnit med kunskapsutjämningar och som verkar ha feta planer inför hösten. Många av SUF Eskilstunas medlemmar är engagerade och drivande i gruppen, någonting som förhoppningsvis får efterskalv i SUF Eskilstunas egen verksamhet.

St Eskils Elevfack är en grupp elever på St Eskils gymnasium i Eskilstuna som för lida för skolans stora nedskärningar men som inte tänker ta någon mer skit. Dem vet att det är dem som är skolan och att det finns makt att utöva som elev för den som har viljan att organisera sig. Under förra hösten väckte elevfacket ett stort intresse bland skolans medlemmar och hoppas nu på att göra så igen. Många unga syndikalister är självklart engagerade i elevfacket även om det inte har någon formell koppling till SUF.

Något som klubben har en direkt koppling till är det nystartade regionala nätverket som vi verkligen längtar efter att få se vad det kan ge oss. Första träffen var mycket stärkande och peppande inför en radikal framtid. Ett starkt samarbete mellan grupper och orter kändes mycket viktigt för att motverka känslan av isolering och hopplöshet. Nästa träff för nätverket arrangeras här i Eskilstuna, ett arbete som SUF Eskilstuna kommer klara av galant då arrangörskap och kunskapsutjämning är något vi hunnit öva på!

Efter en sommar som innebar uppstarten av många omfattande och engagerande projekt så är det med stor spänning som Administrativa Gruppen kallar till ett planeringsmöte för September och Oktober. Det som redan är diskuterat är kunskapsutjämningar och skolbesök. Troligen lär vi få jobba en del med att förbereda inför nätverksträffen också. Håll korpgluggarna öppna i väntan på en sammanställning av planeringen inför den syndikalistiska hösten i Eskilstuna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: