Lämna en kommentar

Planering av September, Oktober, November och December

Nio medlemmar samlades för att prata om klubbens höst och vi presenterar stolt det som alltså redan är planerat. Fler aktiviteter förväntas tillkomma på framtida möten men en första ram för höstens aktiviteter är redan klar! Om du har förslag på aktiviter eller frågor angående dem aktivitet som redan är publicerade så är det bara att höra av dig genom kommentarer eller genom att skicka ett mail!

Kontinuerligt under hösten så rekommenderar vi Filmgruppen(R)s filmkvällar som äger rum varannan torsdag och Etown Grrrl Gang som har aktiviteter varje vecka för tjejer/transpersoner! 

September
Under resten av september blir det ett flertal aktiviteter. Vi ska gå på klistermärkesrundor i Skiftinge och Lagersberg, två områden som vi tror att våra klistermärken knappt letat sig ut till ännu. Av trygghetsskäl skriver vi inte ut något datum i förväg men fråga gärna oss via mail om det är så att du vill följa med.

Torsdagen den 27e september så arrangerar klubben en internutbildning om SUF och Syndikalism som vi rekommenderar alla medlemmar eller nyfikna att medverka på. Varför organiserar vi oss i SUF? Vad är det som är så bra med syndikalismen? Nu får du chansen att lära dig, ifrågasätta och lära andra!

Fredagen den 28e kommer Fredrik Åslund från Skapa Allmänningar hit och pratar om deras verksamhet och idéer. Kan vi organisera ytor på ett kollektivt och tillgängligt vis redan idag eller måste allting kosta enligt kapitalismens ständigt pressande form? Fredrik har också varit aktiv i Eskilstuna för ett antal år sedan i bland annat gruppen Eskilstuna Anarkister. Med lite tur så kanske vi kan få en chans att jämföra Eskilstunas politiska klimat idag med dåtidens!

Oktober
Måndagen den 1a
Oktober så drar höstens första studiecirkel igång, Beväpna dig mot Arbetsförmedlingen. Under fyra måndagskvällar så kommer osäkert anställda, arbetslösa och dom som snart förväntas bli arbetslösa bjudas in till ABF för att få snacka om erfarenheter, lära sig om politiken bakom arbetslösheten och tillsammans ta reda på hur vi kan göra vår arbetslöshet så bekväm som möjligt. 

Söndagen den 14e Oktober startar vi vår bokcirkel då vi ska läsa och studera ”Tillsammans” som är en samling texter om klasskamp. Sista anmälningsdag till bokcirkeln är 25 september men det är mycket möjligt att det kommer att gå att ordna så att man kan vara med även om man inte hinner anmäla sig i tid. Bokcirkeln kommer hålla på hela hösten och vi förväntar oss att den är klar till innan jul.

Under oktober kommer vi också planera nätverksträffen som ska äga rum i Eskilstuna. Nätverket som startades i början av september kommer att ha sin andra samling här och tillsammans med Ung Vänster, Filmgruppen(R) och förhoppningsvis Etown Grrrl Gang så ska vi se till att göra det till ett så lyckat arrangemang som möjligt. Det kommer troligtvis innebära ett flertal längre möten och åtminstone andra halvan av oktober lär kretsa kring den här verksamheten.

Vi räknar också med att en del mer spontan verksamhet kommer att dyka upp under Oktober. Föreläsningar kan komma att bokas, plötsligt kanske vi behöver sätta upp nya klistermärken på stan eller så arrangeras en demonstration som klubben ska besöka. Räkna med mer verksamhet i Oktober!

November
Fredagen den 2a till söndagen den 4e
arrangeras en nätverksträff här i Eskilstuna för det nya politiska nätverket i Mälardalen som grundades i början av september. Temat för helgen är gruppstrukturer men det kommer också diskuteras psykiskt mående, nätverkets hemsida och deportationsmotstånd. Det här blir helt klart en av höstens ljuspunkter och vi ser fram mot att få ha kamrater från hela mälardalen på besök!

Fredagen den 9e November så anordnar Ung Vänster en minnesmanifestation för Kristallnattens Offer. För tredje året i rad dyker vi upp, denna gång slipper vi förhoppningsvis stå sida vid sida med MUF och annat liberalt pack. Vi hoppas att alla kommer ner på torget och visar att vi aldrig kommer glömma och att historien inte ska få upprepa sig.

Under mitten av november så har vi ansökt om att få besöka fem gymnasieskolor i Eskilstuna. Förhoppningsvis kommer vi få vara på plats med bokbord, flygblad och kämparglöd. 

I slutet av November kommer vi att bjuda in och delta i en Facklig Grundkurs med Norrköpings LS studiekommité. Detta berör i huvudsak dom av oss som jobbar men beroende på hur stort intresset blir så kan det bli platser även för dom som är nyfikna inför sin framtid.

Självklart räknar vi med spontan verksamhet även under November.

December
Lördagen den 1a och Söndagen den 2a
December kickstartar vi med en gemensam resa till Malmö för att vara med på motarbetaren.ses politiska forum Vår makt 2012. Föreläsningar, workshops och inspirerande möten med kamrater står på agendan och vi hoppas på en så stor uppslutning som möjligt. Bilresor, förhoppningsvis två bilar, tillsammans för att bilda oss ytterligare!

Fredagen den 7e December så är det dags för halvårsmöte, vi utvärderar tiden sedan återstarten efter kravallerna på första Maj. Medlemsavgifter betalas in. Vi får en möjlighet att se över våra stadgar och titta extra noga på vår ekonomi. Tillsammans planerar vi våren i stora drag, vilka aktiviteter kan vi skriva in i kalendern redan den 7e December. Självklart serveras det tårta och efter mötet så blir det aktiviteter!

Torsdagen den 13e December så blir det kunskapsutjämning om Socialism. Många i våra grupper kallar sig ofta för socialister, men vad betyder det egentligen om både socialdemokrater och syndikalister kallar sig för det, men uppenbarligen inte kommer överens? Det är dags att reda ut grunderna i begreppet och med en kunskapsutjämning om Socialism på självaste Lucia avslutar vi årets planerade internutbildningar. 

Som vi ser så har vi redan i September ett välfyllt schema för hela höstterminen. Väldigt mycket av verksamheten kretsar kring bildning, något som vi alla önskat oss i klubben men det finns några lysande undantag som visar att även annat står på planeringen. Vi väntar oss också att direkta aktioner kommer att utföras under hösten men dessa kräver inte alltid samma planering som bildningsverksamheten. Förhoppningsvis kommer bildningen sporra oss alla till att spetsa den klasskamp som vi är en del av främst genom liv, inte främst genom SUF. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: